2000

(prijs 3A) met 112,3 punten

 

Al meer dan een halve eeuw geven deze cartoons plezier aan jong en oud. Is een introductie eigenlijk nog wel nodig, eigenlijk niet toch? Want wees nou eerlijk wie kent ze niet. Wat zeg je, toch even het lijstje bij langs, vooruit dan maar. Tazmanian Devil: Iemand die alles doet wat eigenlijk niet zou mogen van de anderen. Een wild beest en niet tegen te houden, het is Taz.

Bugs Bunny: Is een van de meest populaire film en stripkarakters ter wereld. Van hem komt natuurlijk het:"What's Up, Doc?" Tweety: Een onschuldig, blauwogig, geel kanarietje woont in een kooitje en zou een leuk leventje leiden als er niet die poes was. Sylvester: Is net als Tweety het huisdier van Granny. Sylvester is jaloers op de goede zorg voor Tweety en wil hem daarom liefst opeten. Road Runner: Kan een supersnelheid ontwikkelen, die hij vaak nodig heeft om de Coyote te ontlopen. Bekendste uitspraak: Beep Beep

hoe dan ook winnen van Road Runner en blaast zich hierbij vaak op. Marvin the Martian: Is niet van deze aarde, maar van een verre planeet. Grote ogen, geen gezicht, en een helm over dat "zwarte gat". Daffy Duck: Niet compleet zonder de dolle en fantastische eend. Legendarisch is zijn uitspraak en stopwoord: "You're dispicable" Yosemity Sam: De taaiste, gemeenste, lastigste en kwaadste zuurpruim in het Wilde Westen. Jager op "wild", vooral konijn. Pepe Le Pe: Een stinkdier met een duidelijk hoorbare franse tongval. Elmer Fudd: Een beetje zielige figuur, zo met dat splaakgeblek. Speedy Conzales: Arriba, arriba, andale, andale de snelste muis in Mexico, met zijn grote gele Mexicaanse hoed en zijn zwarte kuif. Porky Pig: Een bescheiden figuur vooral bekend van That's All Folks.